Te koop aangeboden Renault Clio 197 RS Raceauto

Gepubliceerd op 10 juli 2024 om 22:00

Deze Renault Clio werd door Garage van der Stroom van een straat auto tot raceauto omgebouwd om mee te doen aan de DNRT Zomer Avond Competitie.

De auto heeft in 2019 tijdens de DNRT-avondraces meegedaan waar de auto wat podiums behaalde.

Wij hebben deze auto overgekocht om wat Trackdays te doen. Daarvoor hebben we de auto weer op kenteken laten zetten zo dat we geen trailer nodig hadden om naar de circuits te gaan. In de korte tijd dat we de auto hebben gehad zijn we al naar de Nürburgring, Zandvoort (x2), Spa, en Zolder gegaan.

De Cliotje is extreem leuk om te rijden, maar we zijn nu klaar om de overstap te maken naar een wat snellere auto.

De Clio is opgebouwd van een onbeschadigde straat auto. Alle geluidsisolatie is eruit gehaald, een kooi met KNAF-certificaat is ingebouwd en het interieur is in de karosserie kleur gespoten.

Verder is de motor in orde gemaakt en alle buiten delen vervangen of ververst. De drijfstang bouten zijn voor ARP bouten vervangen, de standard bouten kunnen het begeven wat tot een totale motor schade lijdt. Dat zal bij deze dus niet gebeuren! Om wat extra vermogen los te maken is de airco uitgebouwd, en een vrije uitlaat en Clio V6 airbox gemonteerd. De auto klinkt boven de 6000 toeren hemels en trekt goed door.

Het bak is minder dan 2000km geleden opnieuw opgebouwd met nieuwe Renault onderdelen en een sperdif. Deze schakelt heel goed, en heeft het bekende syncro probleem van de Clio 3 RS niet. Door de spedif kun je lekker vroeg op het gas gaan en met veel snelheid de bocht uitkomen.

De ophanging is ververst met nieuwe kogellagers en rubbers, Bilstein competitie dempers/veren. De auto rijdt extreem strak en vlak door de bocht. Verder zijn de remmen voorzijn van race rembloken en race remvloeistof, de auto remt extreem hard en je kunt vele mensen ermee uitremmen op circuit.

Het gaat om een raceauto dus hij komt met alles wat je daarvan verwacht, inclusief een brandblusser en een Aim Solo LapTimer. De auto komt met twee set velgen met gebruikte semi slicks erop (nog genoeg rubber voor wat trackdays). Deze is helemaal ready to race!

De auto heeft een APK tot mei 2025, dus je kunt voor her komend jaar zonder problemen naar het circuit rijden, wat leuke hot laps doen, en dan weer terug naar huis rijden!

Prijs: 14000,-

Naam: Aitor Molina-Encabo

E-mailadres: molina.aitor@gmail.com

Mobiel / Telefoon: 0614811388