Austin Healey Sprite 1965

Gepubliceerd op 6 juni 2024 om 03:51

Austin Healey Sprite (MK 3) raceauto, jaar 1965.
Kleur crème wit met rode en groene sportstrepen. Niet bekleed crème wit interieur voorzien van een zwarte Tillet FIA specificatie racekuipstoel.
Deze prachtige Healey Sprite-raceauto werd eind jaren negentig gebouwd met een gloednieuwe “Heritage” Healey Sprite-carrosserie. Na voltooiing werd er met de auto geracet door Antonio Bertini (http://www.fisc-racing.com/drivers/bert.html) en daarna door Michele Tommasi in de FISC- en HRDC-raceseries.
In 2006 werd de auto door Rae Davis geprepareerd voor de Goodwood Fordwater Trophy, waar Michele Tommasi zich als derde kwalificeerde tegen veel krachtigere auto's. Tommasi eindigde deze race in een grindbak na een flinke strijd voorin het veld. Sindsdien werd er regelmatig met de Sprite geracet waarna de auto in 2013 werd verkocht aan de huidige eigenaar.
Na enkele circuit dagen werd de Sprite wederom naar Rae Davis gebracht voor een uitgebreide restauratie en revisie. Bijna elk onderdeel van de auto is gerestaureerd, gereviseerd, herbouwd, vernieuwd en verbeterd. De motorkap, hard-top en het kofferdeksel zijn daarbij vervangen door lichtere glasvezelversterkte (GRP) panelen van fabrikant Ashley.
De carrosserie is opnieuw gespoten vanaf het blanke metaal.
Er is een op maat gemaakte volledige rolkooi geïnstalleerd en een Tillet-FIA specificatie racekuipstoel gemonteerd. Deze indrukwekkend snelle Austin Sprite raceauto wordt geleverd zonder kenteken; Alleen voor circuitgebruik! Hieronder vindt u een beknopte samenvatting van de specificaties.
Deze Austin Healey Sprite is een geweldige en kant-en-klare raceauto voor de liefhebber die de wereld van de historische toerwagenraces wil betreden.

Prijs: 29500

Naam: Classic Open

E-mailadres: sales@classicopen.eu

Mobiel / Telefoon: 0683240411