Categorie
Verkoopprijs tot
Merk
Brandstof
Bouwjaar

polo gti cup edition 460pk

 
Zeer snelle en unieke VW Polo Cup Edition Stage 3+ uit Duitsland. De echte VAG liefhebber zal deze specifieke Cup edition misschien wel kennen. Getuned door GetCharged, en met 460+pk tot aan maximaal zo\'n 500pk op 102 octaan aan 2,2 bar.
De Polo Gti Cup Edition is natuurlijk een ontzettend toffe uitvoering van de Polo Gti, met maar liefst 180pk. De huidige kilometerstand is 100.911km. bij 96.800km heeft de eigenaar van deze Polo Gti Cup edition iets gedaan wat een hoop geld en moeite heeft gekost. Hij heeft deze namelijk laten tunen door GetCharged en XMB. Het motorvermogen is opgepompt naar zon 460pk tot 500pk, afhankelijk van de brandstof. Het loont bij deze auto om even naar de Aral te gaan en octaan 102 te halen. De motor is volledig opnieuw opgebouwd en alles is aangepast. Van cilinderkop, tot zuigers, tot turbo, tot transmissie, tot al het materiaal erom heen. Nieuwe aandrijfassen, nieuwe transmissie (een sterkere 6-bak in plaats van 5 versnellingen) nieuwe stage 3 race koppeling. De Big Port cilinderkop is zelfs hagelnieuw en er is circa 50km mee gereden. De vorige eigenaar claimt dat 340km/h mogelijk is. Het onderstel is van H&R en de nokkenassen zijn custom made en afkomstig van de 2.0 FSI. De cilinderkop is bestand tegen toerentallen van 8.000 omwentelingen per minuut. SR4 Zundkerzen en NGK bougies, een recirculaire blowoff valve en sterkere drijfstangen, 640cc injectoren van Bosch, een custom Bosch 044 brandstofpomp, etc. etc.
De turbo is natuurlijk de fun van het geheel. deze draait momenteel op 50% van zijn maximale output. Het gaat om een GTX 2971R van Garrett, daarnaast heeft hij een 3 pipe vanaf de turbo. Ook is het blok voorzien van een externe oliekoeler, en een intercooler die erg goed is en afkomstig is van een jonge Seat Cupra R. Ook zijn hier en daar kleine delen van Porsche toegepast. de laaddruk is momenteel 2,2 bar overdruk. Het geschatte motorvermogen ligt op 460-500pk. Hebben wij hier een uitdraai van? Nee. Er is wel nog een oude uitdraai die ruim boven de 400pk uit komt, dus die garantie krijgt u sowieso van ons; een nieuwe test is mogelijk op eigen kosten

Prijs: €

 
Contact informatie:
carnut
Tel: 0615236926
 
E-mail direct met de aanbieder
 
 
Copyright RaceAutoTeKoop Nederland B.V. - Alle rechten voorbehouden