Categorie
Verkoopprijs tot
Merk
Brandstof
Bouwjaar

Renault Clio Williams NL-kampioen Gr. N 1997

 
De ene Clio Williams is de andere niet. En precies dat maakt deze Williams phase 1 (#1864 om precies te zijn) een unicum.

Hij is ooit begonnen als persauto van Renault Nederland (zie cover Autovisie). Met Williams #1864 heeft hij diverse tests ondergaan. Daarna is hij aangepakt voor ombouw naar rally-specs.

Eerst is alle overbodige ballast (tot dreunplaat aan toe) uit de auto gegaan. Vervolgens is de Williams opgebouwd grotendeels volgens groep A specificaties maar gebruikt in groep N. Daarna netjes gespoten in verschillende kleuren.

De motor is onder handen genomen door Achterberg Autosport. Dit betekent o.a. een snelle nokkenas, een snel vliegwiel. Volgens intimi levert het blok nu geen 150 pk maar richting de 200pk. Voor stabiliteit hangt het blok niet in de motorsteunen, maar is deze gefixeerd op het subframe.

Vele aanpassingen zijn gedaan. De rolkooi is geen schroefkooi, maar een dik doorgelaste van chroommolybdeen op het chassis. Schokdemping is regelbaar, geleverd door Chiel Bos. John Hartford heeft zich ontfermd over de versnellingsbak. Aan boord een brandblussysteem voor de cabine en de motorruimte. En alles gelardeerd met FIA-papieren.

Kort en goed: Deze Clio Williams is Nederlands kampioen geworden in 1997 - zo goed is hij.

Nu wordt hij aangeboden. Een unieke kans voor de liefhebber. Diverse sets wielen met semi-slicks, all-weather, spikes... alles aan boord voor een hoop plezier. Distributie, waterpomp, multiriem, spanrollen eind 2016 vervangen met originele Renault delen.

Een stapel historie wordt meegeleverd. Rally-schildjes: binnen Nederland, buiten Nederland...

Aangezien de auto voorzien is van (origineel Nederlands) kenteken mag hij na APK-keuring de openbare weg op. Inmiddels heeft een APK-keurmeester inzichtelijk gemaakt wat er aan moet gebeuren - bij serieuze interesse zal dit overlegd worden. Wie is er op zoek naar een bijzondere Clio Williams met nog geen 55.000km NAP?

Prijs: €

 
Contact informatie:
Auto-Podium
Tel: 0620612444
 
E-mail direct met de aanbieder
 
 
Copyright RaceAutoTeKoop Nederland B.V. - Alle rechten voorbehouden