Categorie
Verkoopprijs tot
Merk
Brandstof
Bouwjaar

service/onderhoud van u racewagen on/off track

 
Geen uitdaging te groot voor Stuart Racing Team


Twee jaar geleden vormde Liroy Stuart zijn eigen team om tot Stuart Racing Team en verruilde hij de coureursstoel voor een rol als teambaas. De gepassioneerde coureur werd een minstens zo gepassioneerde teambaas waar de ambitie van afstraalt. “Voor ons is geen uitdaging te groot”, is dan ook zijn credo.


In het eerste jaar reed Stuart Racing Team in de Formule Renault 1.6 en leverde met Roy Geerts de eerste kampioen af. Vorig seizoen ging het wat minder, maar in een competitieve serie als de Formule Renault is dat mogelijk. “Het kan natuurlijk beter, maar ik ben niet ontevreden. We scoorden podiums en pole positions”, aldus Stuart die de ambities van Stuart Racing Team niet onder stoelen of banken steekt.


Om die ambities kracht bij te zetten werd het team, dat onderdeel is van Auto Stuart, vanuit drie hallen in het Gelderse Elst samengevoegd op één adres in een nieuw pand waar Stuart en zijn mensen alles tot hun beschikking hebben. “We hebben de kennis, het netwerk en de know how om in allerlei klassen auto’s te kunnen runnen. Van DNRT tot aan GP2 toe. Feitelijk als je het heel goed gaat bekijken zijn de engineers binnen het team een beetje overgekwalificeerd voor de Formule Renault 1.6. Daarom is de verhuizing naar het nieuwe pand, waar we voldoende ruimte tot onze beschikking hebben, een grote stap voorwaarts. Maar ik zoek de continuïteit van Stuart Racing Team niet alleen in de Formule Renault, maar ook in het runnen, onderhouden en afstellen van andere auto’s in andere series zoals de Supercar Challenge”, legt de gedreven teambaas uit. Hij verwacht met Stuart Racing Team nog in 2015 een entree te maken in de zeer competitieve Supercar Challenge. “Ik zie in de Supercar Challenge een prachtige uitdaging. Veel hangt af van de details om echt vooraan te kunnen rijden. Ik zoek daarom samenwerking met collega’s of klanten die dezelfde passie hebben voor deze mooie raceserie. En er is interesse om in 2015 auto’s in de Supercar Challenge te gaan runnen voor klanten”, legt hij uit.


Hobby

Het ontstaan van Stuart Racing Team is voortgekomen uit de passie, maar vooral ook hobby van Liroy Stuart en zijn familie. “Het raceteam is inderdaad een beetje een uit de hand gelopen hobby. Maar zonder passie en liefde voor de sport red je het niet. Ik ben inmiddels wel op het punt dat het team kostendekkend moet zijn. Daarom run ik het team ook als een bedrijf. We hebben als familie een aantal bedrijven waar we bij betrokken zijn. Mijn broer runt Carwash Center Elst, mijn vader is ambassadeur van Stuart Wensink Ford, we zijn betrokken bij Autoschade Elst en ik ben verantwoordelijk voor Auto Stuart waar het race team dan weer deel van uitmaakt”, vertelt Stuart.


Naast renovatie projecten, runnen van auto’s en complete rebuilds houdt Stuart zich ook nadrukkelijk bezig met de begeleiding van de coureurs die onder zijn vlag rijden. “Ik heb bij een aantal grote teams mogen rijden en rondkijken in mijn actieve periode als coureur. De beste dingen die ik bij al die teams heb geleerd probeer ik over te brengen op de coureurs die voor Stuart Racing Team uitkomen of mijn andere klanten. Daarom houden we ons ook nadrukkelijk bezig met het organiseren van incentives, trackdays en testdagen voor onze klanten en hun relaties.”

Prijs: €

 
Contact informatie:
stuart racing team
Tel: 0623914173
 
E-mail direct met de aanbieder
 
 
Copyright RaceAutoTeKoop Nederland B.V. - Alle rechten voorbehouden